Most

Most


Alle medlemmer af Æbleværkstedet kan moste. Ved første gangs mostning skal der være en fra mostegruppen til stede. Her under kan du se, hvem du kan ringe til og hvornår:


August - November

Merete tlf. 29 42 52 78


Man skal booke sig ind med sit navn (det der er brugt ved betaling) og tlf. nr.

Det kan være en fordel at skylle æblerne hjemmefra


Man betaler 2 kr. pr mostet liter til dækning af udgifter og til at investere i nyt maskineri. Man skriver sit navn, antal mostet liter og indsætter beløbet i Dragsholm Sparekasse Reg. nr. 0537 konto nr. 808008 eller alternativt lægge pengene i grisen som står på bordet.

Nu kan du også bruge MobilePay med nummeret: 70098

Husk at notere hvad du betale for.


Vi har købt en pasteuriseringsgryde, som er let at betjene. Det koster 2 kr. pr. liter at pasteurisere.

Vi kan tilbyde 2 liter dunke til 10,- kr. pr. stk.


HUSK at skrive hvor meget du moster, pasteuriserer eller hvor mange dunke du køber, da det vil lette arbejdet for vores kasserer


Det tager ca. en time at moste en trillebør æbler. Der er to presser, så der er to der kan booke og moste samtidig. Husk at skrive det navn, der har medlemsskabet og tlf. nr.


Man skal huske at medbringe beholdere til at hjemtage den lavede most. Man skal regne med at få mellem 50-80% most af sine æbler, så 10 kg æbler giver 5-8 liter most


Når man er færdig med at moste, skal pressen, kar og kværn gøres pinligt rent, gamle æblerester vil gære og ødelægge de næstes most. Kværnen skal skilles og spules indvendig.